Home
Haptonomie
Visie
Contact
     
Drs. Tinka ten Klooster (1962) is de mens achter HELDER haptonomie.

"Ik ben aanvankelijk opgeleid als kunsthistoricus (doctoraal Rijksuniversiteit Leiden 1989) en maakte in 1997 een ommezwaai naar het trainers- en coachvak. Hiervoor volgde ik meerdere opleidingen en cursussen op het gebied van communicatie en (sport)psychologie (o.a. Mastersopleiding NLP aan het I.E.P in Nijmegen 1997).

 
Als zelfstandig ondernemer gaf ik trainingen aan het bedrijfsleven, overheden en organiseerde open trainingen voor particulieren. Ook richtte ik me op het mentaal begeleiden van topsporters. De kern was altijd communicatie van mens tot mens. De manier van omgaan met jezelf en de ander, boeit me nog steeds.

In persoonlijke trajecten merkte ik dat cliënten vaak vastzaten in hun gevoel. Om daarin als begeleider een verfijnder aanbod te kunnen doen, volgde ik de tweejarige basisopleiding Haptonomie (Academie voor Haptonomie, Doorn, certificaat 2002). Ik werd gegrepen door de kracht en de eenvoud ervan. Ik ging verder met de vierjarige therapieopleiding aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (I.T.H.) in Berg en Dal, en werk nu als zelfstandig allround haptotherapeut.

Ik ben getrouwd, moeder van twee kinderen en houd van sport. Van bewegen word ik blij."


Op dinsdagen ondersteunt Helène Kleijburg de praktijk HELDER haptonomie in Dordrecht. Ook heeft zij een eigen praktijk in Utrecht. Naast allround haptotherapie, heeft zij zich gespecialiseerd in zwangerschapshaptonomie en gender gerelateerde problematiek.