Home
Haptonomie
Hoe werkt het
In begeleiding
Kosten
Contact
     
Haptonomie is de leer van het menselijke gevoel en het gevoelsleven. Frans Veldman is de grondlegger ervan. Het gaat over je ontwikkeling als mens in contact met je omgeving. Uitgangspunt is dat je anderen nodig hebt om te voelen wie je zelf bent. En voor hulp, steun, stimulans en vriendschap.
Haptotherapie
is de therapeutische toepassing van haptonomie. Het is een beproefde methode.

Als haptotherapeut breng ik je in contact met gevoelens die afgesloten zijn geraakt. In een gesprek en ook, als het passend is, door je letterlijk aan te raken. Je zult merken dat je lichaam haarfijn aangeeft wat er bij je speelt en welke behoeften er bij je leven. Wat er bijvoorbeeld aan oude herinneringen nog doorspeelt in het contact van nu.
Het doel van haptotherapie is je te begeleiden naar een zogenaamde open zijnswijze, waarin je niets hoeft te verbergen, je niet hoeft aan te passen ten koste van jezelf, geen toneel hoeft te spelen en niet op je tenen hoeft te lopen. Waarin je, als mogelijk, vrij tevoorschijn kunt komen en mag zijn wie je bent. Waarin je open naar jezelf en de ander kunt zijn.